joi, 30 octombrie 2008

A fi sau a nu fi

Aseara am prins intamplator emisiunea Nasul, aia a lui Morar, de pe b1. Trebuie sa marturisesc ca nu sunt fan, insa discutia de aseara m-a facut sa urmaresc pana la sfarsit. Bineinteles ca subiectul nu putea fi altul decat scandalul iscat de legea privind marirea salariilor cadrelor didactice. Pe scurt, Morar a avut doi invitati, dintre care un parlamentar tinerel de la PNL, adica de la partidul cu majoritate in Guvern.

Ceea ce m-a determinat sa ma uit in continuare si m-a socat la sfarsit nu a fost discutia pe tema salariilor, ca sunt sau nu bani, ca tara va trece printr-o criza economica si se va duce de rapa din cauza profesorilor etc, ci modul in care respectivul parlamentar punea problema. Morar s-a legat de faptul ca printr-o ordonanta de guvern se poate anula o lege (chiar daca nu suna chiar asa formularea, totusi efectele sunt cele care intereseaza si din punctul asta de vedere Guvernul se poate spune ca si-a atribuit putere de control asupra legislativului, fapt absolut ilegal si anticonstitutional, dar traim intr-o tara din Africa in care cresc banane si nu ne mai mira nimic) si a facut comparatie cu ordonanta din vara (82 parca) prin care se alocau 184 de milioane de euro pentru cumpararea de calculatoare care sa fie date elevilor. Respectivul parlamentar sustinea sus si tare ca asa s-au dat ordonante de cand stie el si ca nu e nimic ilegal. Morar o dadea ca de unde avea atunci bani si acum nu, ala ii tinea cu procedura de emitere a ordonantelor. Morar ii dadea ca s-a pierdut pe drum ordonanta si nu a mai ajuns la Camera sa o anuleze, dupa ce Senatul o anulase, ala sustinea ca Basescu a promulgat acum legi din 2007 etc. Cine nu a vazut emisiunea cred ca o poate gasi pe youtube, sa se amuze putin. Eu stau si ma gandesc... bai, daca asta e unul din cei care ne conduc, si e tinerel asa, la vreo 30-35 de ani, si e asa de aerian de nu poti sa inchegi o emisiune cat de cat cu el, ori e dus, ori frica de sef il face sa sufle in iaurt, ori incearca sa ascunda ceva mare si mirositor, ca mie asa mi s- a parut. Unde mai pui ca presa tot scoate la iveala cheltuieli facute aiurea cu mult mai multi bani decat ar trebui pentru plata salariilor marite la tot personalul bugetar.

Si inca ceva pentru cei care cred ca profesorii ar trebui sa fie multumiti si cu 9% cat au primit, la un salariu de 700 de lei cat ia un profesor debutant, daca ii pui 9% nu-i caciula, e tot rahat, doar ca are si mot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu