vineri, 30 ianuarie 2009

Uite pusca, nu e pusca

Ma uit la stiri si ma ingrozesc... 0 tv-ul o sa-si faca inca un serial de cateva sute de episoade din chestia asta, ca tot se terminase cu elodia si cu jurnalista aia a lor de s-a sinucis o dadusera in apa chioara, asa ca noul eveniment nemaivazut, incredibil etc. a picat din cer ca o mana cereasca.
Despre ce este vorba? Pai cum nu stiti? Dintr-un depozit al unei unitati militare din Ciorogarla (nume predestinat dupa cum se pare), de langa Bucuresti, s-au furat vreo 100 de arme de foc, adicatelea vreo 60-70 de pusti si 20-30 de pistoale, ca evidenta la arme se tinea ca la bomboane, cu kilul, asa ca nu se stie exact cate nu mai sunt.

Acuma, ca un vajnic militar trecut in rezerva dupa ce am frecat platoul unitatii vreme de un an, eu stiu o treaba. Treaba asta spune ca depozitul de arme este separat de ala de munitie. Una la mana. A doua chestie spune ca la predarea-primirea postului de catre militarul care asigura paza, se inspecteaza sigiliile depozitului. Asta e prima si cea mai importanta activitate, si in procesele verbale de primire-predare se mentioneaza asta. A treia chestie spune ca asa o cantitate de armament inseamna destul de multa greutate, cateva sute bune de kilograme, plus un volum considerabil, ceea ce inseamna ca-ti trebuie o masina cat de cat, macar dubita, sa le poti cara, iar in unitate nu se intra asa usor cu masina.

Asa ca stau eu si ma intreb cat e realitate si cat e facatura chestia asta. Adicatelea nu se stie exact cat s-a sustras. Nu se stie cand s-a intamplat chestia asta. Nu se stie cum au facut aia asa ceva. Pai cum pula mea de tara bananiera intri intr-o unitate militara cu camionul, nu te vede nimeni. Te duci la depozitul de arme (pazit cu strasnicie) si nu te vede nimeni. Furi de acolo, in primul rand rupand sigiliile, si nu observa nimeni timp de cateva zile treaba asta. Acuma toate autoritatile se dau de ceasul mortii sa gaseasca armele si pe aia care le-au luat.

Acuma, daca e pe bune faza si chiar cineva a luat armele astea, e de rau. Si trebuie luate masuri drastice sa nu se mai intample asa ceva. Nu demiterea unui sef va rezolva problema. Nu trimiterea pt cativa ani in puscarie a celor care trebuiau sa pazeasca si nu au facut-o. Ca doar de asta sunt platiti cu bani multi niste unii cu grade mari. Sa gandeasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu